Разпитаните отговаряли на профила, определен от показанията на пострадалия журналист от БНТ Иво Никодимов, каза Маринов и добави, че е проверявано алибито им. Показвали са им фото албум на пострадалия на лицата от контингента.

Той добави, че подобен вид престъпления без видим мотив са най-трудни за разкриване. Маринов се обяви против „популистки мерки“ като това да разположи ненужно много полицаи в тази част на Борисовата градина.

Имаме профил на извършителите - определен по начина на действие и мотива. Предстои много работа да прегледаме различни видео записи, каза още главният секретар на МВР.

Насочваме се по-скоро към престъпление от омраза, тъй като в този район на парка преди години сме имали по-тежки нападения, каза Маринов.

Ще се анализира маршрутът на пострадалия и дали някой върви след него или го е пресрещнал.

Най-често тези извършители в живота си са страхливи хора. Определено тези хора нападат в гръб и се оттеглят бързо. В групата, в която те живеят, тази атака им вдига рейтинга. По този начин си вдигат рейтинга. Целта ни е да установим местонахождението и всички лица, които са проявявани по такъв тип деяния, каза още главният секретар на МВР.

По негово впечатление нараняванията върху лицето на Иво Никодимов може да се получат и от удар с юмрук, но е твърде вероятно нападателят да е имал бокс на ръката или пръстен.