Тази нощ в оперативната дежурна част на Областната дирекция на МВР-Перник била получена информация от колегите им в Благоевград, че неизвестни извършили кражба от магазин и се отправили в посока Дупница, съобщи говорителят на пернишката полиция Венцислав Алексов, цитиран от БТА.

Било съобщено още, че групата се движи с лек автомобил, като не се подчинила на полицейски служители в Дупница и се насочила към Кюстендил, а в последствие и към Перник.

Незабавно бил блокиран целият район
от автопатрули от Радомир и Перник. Издирваните крадци се придвижвали с лек автомобил "Сааб" с кюстендилска регистрация. Те не се подчинили на подадения стоп сигнал от полицаите, както в Радомир, така и на входа на Перник.

Около 5 ч. кюстендилската кола, движеща се с бясна скорост, навлязла в пътния възел "Даскалово", при което се ударила в мантинелата и след това в патрулния автомобил, който бил там. Като по чудо няма пострадали полицаи.

След жестокия сблъсък четиримата мъже изскочили от колата, но тъй като районът на пътния възел бил блокиран от полиция, те скочили от моста, който е висок около 15 метра.

Въпреки това са задържани.

Трима от мъжете - на възраст между 23 и 39 години са рецидивисти. Един от тях е осъждан многократно, а и тримата са с криминални регистрации за множество кражби, грабежи, причиняване на телесна повреда, унищожаване и повреждане, противозаконно отнемане на автомобили и шофиране след употреба на алкохол.

Четвъртият от групата е 17-годишен младеж, който вече е изтърпял пробация.

В резултат на скоковете от моста са пострадали двама от бегълците - един със счупена ръка и друг, оставен под наблюдение и продължаване на прегледите. Изяснено е още, че регистрационните номера на кюстендилския автомобил са крадени и обявени за издирване.

Предполага се, че столичаните са извършители на множество кражби в Благоевград, Кюстендил и Дупница.