Жената, която е и криминално проявена за измами и кражби, е била спряна за проверка около 17.30 вчера от полицаи от СДВР, съобщиха от пресцентъра на МВР.

31-годишната Д.И шофирала „Тойота Ярис”, но не представила свидетелство за правоуправление. При направената справка полицаите установили, че жената има валидна книжка, но поради неадекватното й държание и дъха на алкохол, те извършили проверка с дрегер. Техническото средство показало 4,72 промила в кръвта. На пияната шофьорка е бил съставен акт и била съпроводена от полицаите до Първа градска болница в София, за да даде кръвна проба.

Тя нямаше представа в коя част на магистралата се движи - дали от София към Нови Хан или от Нови Хан към София. Въобще нямаше представа къде се намира. Обясни, че си има нейни лични проблеми и нас не ни засяга това. Тя самата дори не вярваше колко много е изпила. След пиене в такива размери ми беше чудно как тази жена се държи на крака и как може да разговаря", обясни полицай Светльо Величков от Магистрална полиция, който е спрял пияната Десислава за проверка, съобщи Дарик радио.

Около 6.45 ч. пък тази сутрин служители на групата "Престъпления по пътищата"  към Областната дирекция на МВР в Благоевград забелязали лъкатушещ по магистралата камион "Мерцедес" в района на село Бело поле, съобщиха от пресцентъра на полицията в града.

Тежкотоварният автомобил се движел от София към Благоевград. Когато полицаите спрели тира и тествали водача с дрегер, се оказало, че 54-годишният Владимир Кушчак от Чехия е седнал зад волана пиян - с 2,18 промила алкохол в кръвта.

Мъжът е закаран в спешния център в Благоевград, за да даде и кръвна проба. Чужденецът обаче категорично отказал, след което бил арестуван с полицейска заповед за 24 часа.
Установено е, че пияният е превозвал 30 тона желязо. Срещу него ще бъде образувано бързо полицейско производство.

Последна актуализация в 15.51 ч.