За демонстрацията на новите скорости е помогнала младата надежда в леката атлетика Карин Околие, която е пробягала 60 метра за седем секунди. За краткото време на нейния спринт, през мрежата на "Мобилтел" е бил свален файл с музикален албум от 26 минути и с големина 60 мегабайта.

Скоростите, които позволява LTE технологията, бяха изпробвани и от гостите на събитието. Репортери от български медии се състезаваха в 3D онлайн турнир през мобилна мрежа. В деня на световната инициатива PARK(ing) Day, чиято кауза е превръщането на паркинги в паркове за един ден, паркингът пред сградата на телекома стана арена на уникалното 3D състезание. В бъдеще подобни игри онлайн ще са ежедневие за „юзърите”, независимо къде се намират.

Въвеждането на LTE ще даде пълна свобода на мобилните потребители. Забавления като онлайн игри, HD телевизия и много други интерактивни услуги ще са възможни през телефон, благодарение на многократно по-високите скорости, които 4G мрежата поддържа. Телекомът получи лиценз за тестване на LTE мрежа в началото на август тази година.

Мрежата - последно поколение, разрешава масово използването на т.н. "смарт" услуги в области като транспорт, образование, архитектура, здравеопазване и други. LTE осигурява не само скорост, но и капацитет, който да поеме все по-увеличаващия се обем от данни, обменяни през мобилен интернет.