Първоначално беше съобщено, че нападателят е полицай от „Военна полиция". 

Боят станал в 17.50 ч. пред очите на около петима свидетели на кръстовището на ул. „Богомил” и „Цар Асен”, предаде „Фокус”. Младежът спрял с колата си на знак "Стоп", след което потеглил, виждайки, че не идват коли. Военният идвал от ул. „Богомил” и правел ляв завой по ул. „Цар Асен”.

Подразнен от това, че не му е осигурено предимство, той изпреварил колата на младежа. После спрял рязко пред нея, за да може автомобилът на младежа да се удари в неговия. Момчето се е опитало да избегне удара. Разярен, военният излязъл от колата и започнал да го удря с юмруци и ритници.

Възрастен човек се опитал да спре боя, но също бил блъснат по рамото от полицая. Свидетели на инцидента са извикали полиция.

На мястото на инцидента пристигнали три патрулки, кола на „Военна полиция” и служители на Военноокръжна прокуратура – Пловдив, която извършва проверка по случая, обясниха от Министерство на отбраната.
Младежът е откаран с линейка, според лекари единият му крак е счупен. 

Разследващите полицаи отказаха коментар. След приключване на проверката от компетентните органи, ръководството на Министерство на отбраната ще предприеме съответните мерки, съобщиха оттам късно снощи.
ИЗБРАНО