По думите на зам.-председателя на ГЕРБ през 2009-2013 в БОП Бургас са работели 25 души, а в момента - не повече от 6-7.

Как може да има ефективност?”, попита бившият вътрешен министър пред bTV, след като преди дни Румяна Бъчварова отрече да има политически чадър над простреляния несебърския бос.

Според Цветанов разбиването на местното МВР е започнало от уволнението на тогавашния директор Милен Димитров със заповед на Цветлин Йовчев, който беше министър  в правителството "Орешарски".

Цветанов подчерта, че Димитров е работил по разкриването на престъпната група на Митьо Очите, като през 2007 г. е обявен за полицай номер 1 в региона, след като бил и началник на БОП, както и на сектор „Криминална полиция” в Бургас.

Заповедта за дисциплинарното му уволнение беше сложена на входа на областната дирекция”, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.

По думите му Димитров нямал проблеми с Желязков, защото той имал уважение към организираните от него операции.

Основният човек беше назидателно уволнен. Когато даваш всичко от себе си и работиш срещу организираната престъпност, получаваш най-големите удари.
За възстановяването на това, което беше разградено, ще мине поне година. Румяна Бъчварова и нейният екип се стараят максимално да противодействат, но представете си ресурса. Такива знакови служители...
”, каза още Цветанов.

Кристалина Георгиева няма да е кандидат-президент на ГЕРБ

По повод предстоящите президентски избори наесен той отново заяви, че партията ще обяви своята кандидат-президентска двойка чак през септемви, който се очертавал много интересен месец, и отказа да съобщи имена.

В отговор на въпрос обаче категорично отрече да е обсъждан вариант Кристалина Георгиева да е номинацията на ГЕРБ за държавен глава, подчертавайки нейните високи отговорности в ЕК. И подчерта, че кандидатът живее в България, каквито са изискванията.

Той вече заяви неотдавна, че става дума за човек от партийните среди, а днес добави, че е достоен и ще се представи отлично, събирайки подкрепа дори от други политически формации.

Лично Бойко Борисов заяви преди време обаче, че това няма да са отличниците на ГЕРБ - Томислав Дончев и Йорданка Фандъкова. В медиите се спряга името на Димитър Николов - кметът на Бургас, който развива успешно града в последните години с европроекти.

Конфуций за по-мъдрия Борисов

Цветан Цветанов разкри и какво е подарил на премиера, който вчера имаше рожден ден. Донесъл му статуетка на Конфуций от Китай, където неотдавна делегация от ГЕРБ беше на посещение, защото в тази възраст човек "става много по-мъдър, а той действително има сериозен опит и може да го предава и да бъде добър учител".

На въпрос дали го е поздравил и с някакъв цитат от Конфуций, Цветанов отговори:

"Изпратих му един цитат в съобщението, с което го поздравих към 1 часа през нощта и му пожелах да е здрав и достатъчно силен, за да покорява предизвикателствата. Вчера сутринта имахме възможността да го обсъждаме, но няма да кажа какъв е цитатът, защото знам, че веднага ще започнат някакви тълкувания".

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че с Борисов не са празнували и призова да му пожелаем да бъде здрав, за да преодолява всички трудности, "дори като Великата Китайска стена".

Цветанов и Добрев със селфи на Великата Китайска стена