Той дойде за заседанието на Комисията по вътрешен ред и сигурност в парламента, за да представи осмия доклад от създаването на комисията за периода 20 юли – 20 декември 2010 г., но липса на кворум провали събирането, предаде „Фокус”. 

Костадинов уточни, че проверка ще се извърши по закона за досиетата, чл. 26, а списъкът е в БНБ.
От графика на комисията става ясно, че и през тази година няма да бъдат проверявани собствениците и управителните органи на банките през последните 20 години, които са на практика хората, отпуснали милионите на кредитните милионери, пише в. "Дневник".

Освен кредитните милионери, тази година обект на проверка ще са и социологическите агенции, служба Военна информация и Национална разузнавателна служба.
 
„Отчели сме периода от 20 юли до 20 декември 2010 г. Докладът е обнародван в сайта на комисията, внесен е на 17 декември в парламента. Предстоят проверките и на общините, всички областни центрове. Работим по списъка на частните печатни медии, има допълнително решение по още около 30 и няколко медии, социологическите агенции са на дневен ред”, посочи Костадинов и добави, че проверката вероятно ще е готова към края на първото шестмесечие.

В отговор на въпрос той отново заяви, че в комисията нямат информация за агент с псевдоним "Буда", за какъвто попитаха от РЗС.