Това обяви йорданската Дирекция за обществена сигурност, цитирана от Асошиейтед преси БТА. По-рано бе съобщено за един загинал и един ранен.

Преди инцидента в сградата са влезли йорданци, работещи за мебелна фирма, се казва в съобщението, от което не става ясно как е започнала стрелбата.

Израел съобщи, че охранител към израелското посолство в йорданската столица Аман е открил огън и убил двама йорданци по време на сблъсък, предаде Асошиейтед прес.

Това е първо уточнение от израелска страна за инцидента.

До стрелбата се е стигнало вчера вечерта в жилищна кооперация, използвана от персонала на израелското посолство.

Нападение с отвертка

Двама йордански работници са влезли в сградата с претекст, че ще подменят обзавеждане. Един от тях атакувал израелския охранител с отвертка.

Израелският охранител открил огън и убил работника - 17-годишен йорданец, съобщават израелски медии, като се позовават на израелското външно министерство.

Според информациите йорданският собственик на апартамента, в който е станал инцидентът, е бил прострелян по случайност и после починал от раните си.

Йордания е поискала разследване на инцидента и е призовала персонала на израелското посолство да не напуска дипломатическата мисия.

Засега не е ясно дали инцидентът е свързан с нарастващото напрежение от последните дни заради поставянето на детектори за метал на входа на Храмовия хълм (Площада на джамиите) в Ерусалим.