Протестиращи, свързани с близкия до комунистическата партия синдикат ПАМЕ, се качиха до осмия етаж в сградата, като някои от тях нахлуха в кабинета на министъра на труда Ефи Ахциоглу, крещейки "Засрами се!" срещу нея, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Около 500 демонстранти участваха в протест пред сградата на министерството, носейки плакати с надписи "Министерство на ЕС и МВФ" и скандирайки "Няма да отстъпим пред плутокрацията"!

ЕС и МВФ спасиха Гърция от банкрут заради тежкия й дълг, но поискаха строги мерки за икономии в замяна на това. Част от тях предвиждат промени в трудовото законодателство.

Демонстрантите разбиха металните прегради на главния вход на министерството и счупиха няколко прозорци.

Групата разпъна голям плакат с надпис "Долу ръцете от стачките, те са трудово право!", спуснат от покрива на министерството на оживена улица в центъра на Атина.

Лявоцентристкото правителство трябва да внесе в парламента проект с исканите от кредиторите реформи. Очаква се депутатите да го гласуват преди среща на финансовите министри на еврозоната на 22 януари, когато ще бъде оценен напредъкът на страната в прилагането на условията на спасителната програма.