Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция след подписването на Договора за добросъседство между България и Македония, предаде "Фокус".

На размирните Балкани може да се случат и хубави неща. Този договор показва на Европа именно това, категоричен е той.

Този договор прави и двете страни еднакво щастливи, защото отваря перспективи, а на Македония ѝ трябва национално единство по въпроси, които са от интерес за гражданите, каза на свой ред премиерът на Македония Зоран Заев.

Двата подписани меморандума за развитието на железопътните и транспортни връзки между София и Скопие и за сътрудничество в областта на природния газ, също са изключително важни, по мнението на Борисов.

Транспортният коридор №8 е връзката, която присъединява целите Балкани. Той дава излаз не само по оста север-юг, дава възможност за присъединяване на всяка една страна от Балканите да търгува, да прави бизнес и да развива туризма с другите, това ще бъде изключително важно и за двете страни, обясни премиерът.

Това можеше да го направим и без договор, но не знам дали за първи път, но между нашите две държави, без ментори и посредници сме стигнали до извода, че мирът, дружбата и добросъседството са по-важни от всичко останало. Това ни прави силни, независим и значими, коментира Борисов.