Първоначалната информация, че кучето е доберман, беше опровергана.

Инцидентът е станал във вторник към 20.00 часа в дворно място на младо семейство. Жената е на 24 години, а мъжът – на 27 години, съобщи "Фокус" по информация от ОД на МВР - Перник. Майката оставила  четиригодишното си момиченце в двора за малко и влязла в къщата. Внезапно кучето се нахвърлило върху момиченцето и със зъбите си прегризало сънната му артерия, предаде БТА. 

Майката е донесла детето си цялото обляно в кръв в спешното отделение на болница "Рахила Ангелова". Детето обаче вече е било в клинична смърт, разказа директорката на болницата д-р Вяра Церовска, цитирана от "Стандарт". Лекарите не са могли да сторят нищо, за спасяването му е било късно.

Кучето е упоено и закарано в кучкарника в града, за да се направи опит за установяване на причината да реагира агресивно.

В началото на юли домашно куче, кръстоска между породите чао-чао и овчарско куче, нападна и жестоко нахапа 8-годишно момченце и 72-годишен мъж в Асеновград. Инцидентът стана на оживена улица в града.

Миналия месец пък домашно каракачанско куче нападна и разкъса лицето и слабините на 37-годишна жена от благоевградско село.