"В петък ще присъствам в качеството си на евродепутат, нека да видя как ще ме спрат", обяви той пред БНТ.

Въпреки призива му и писмата, изпратени до БСП като организатор на преговорите, да бъдат поканени „България без цензура“ и Реформаторския блок, най-голямата извънпарламентарна партия се оказа нежелан събеседник за формациите в НС.

Утре могат само физически да ме спрат. Ако не съм добре дошъл за тези крадливи партии ГЕРБ, БСП и ДПС, или за умрялата „Атака“, това е много добре за българското общество, доказва, че сме различни и се страхуват от нас“, коментира лидерът на ББЦ.

Той посочи, че нарича така трите формации и заради факта, че по време на техните управления са се създали финансови чудовища. Бареков даде пример с КТБ, която станала голяма и се размножила именно по времето на тройната коалиция и по време на ГЕРБ.

„Чудя се на Цветан Василев и на Делян Пеевски, на маймунджулъците, до които стигнаха. Двамата преминаха предела и станаха за посмешище. Историята със заплахите за убийство е долнопробна. Само ги моля да не посягат на ТВ7. Двамата не са били собственици на телевизията. Василев изопачава истината или е полудял, той убива ТВ7 като твърди, че й е собственик. Аз взимах решенията, той от телевизията разбра, че влизам в политиката“, каза Бареков.

Лидерът на ББЦ коментира и информациите за разпада на НДСВ. Според него този завършек е логичен, вече нямало смисъл тази партия да съществува. Той призова Симеон Сакскобургготски да обяви публично дали смята, че ББЦ може да бъде алтернатива на сегашното политическо статукво.

„Не искам да ми подарява електората си. Искам подкрепа на достойни премиери – от него, от Софиянски, от Костов“, обясни Бареков.

Относно АБВ каза, че е много трудно да се надигне след провала на първите си избори. „Ние спечелихме 11% подкрепа на евровота и се борим да управляваме страната. Сега има само две концепции за управление – на Борисов, който иска да затяга колана на народа и моята – на ББЦ, които няма да режем от хората, а от корпоративните чудовища, създадени от БСП, ДПС и ГЕРБ“, посочи Бареков.

Той за пореден път обяви, че с операция „Държава“ ще подложи на пълна ревизия големите обществени поръчки - „Южен поток“ и „Белене“, ще разследва контрабандата по митниците и как изтичат държавните ресурси в здравеопазване.

Анкета: Кога ще са предсрочните избори според вас?