Въпреки дъжда и студеното време, паркът пред столичния храм “Свети седмочисленици“ беше изпълнен с много граждани, дошли да кажат последно сбогом на доц. Таков, който беше и съветник на президента Росен Плевнелиев, предаде БНР.

За Кристиян Таков си спомниха Плевнелиев и Татяна Дончева.

Неговата следа остава. Доказателството го виждаме всички днес тук. Въпреки проливния дъжд, толкова много хора заедно с последния път, но заедно по завета на Кристиян. Той беше човек, който вярваше, че върховенството на правото е над всичко останало. Той беше човек, който вярваше в доброто и се опитваше да научи на нещо младите хора, а то беше, че за доброто трябва да се борим всеки ден. Кристиян Таков беше много светъл човек, изключителен оратор. Човек на духа, на закона, борец и на мен ми се ще много, много млади българи да се запалят от неговия пример, каза Росен Плевнелиев.

"Всички знаехме от няколко години, че си отива от рак и се чудехме на всички избори как е възможно този човек, който не знае още колко му остава, да има такъв дух и такова желание да насити последните си седмици, месеци, може би дни с делото, в което вярваше. Да си спомняме за този човек, който умирайки от рак, не показвайки външно никаква болка, успяваше да живее пълноценно, посветен на идеите, в които вярваше", сподели Татяна Дончева.