Стотици се простиха с доц. Кристиан Таков

Близки, познати и политици се простиха с Кристиан Таков, преподаватeл по право в Софийския университет “Св. Климент Охридски“.

Обратно в новината

Коментари - Стотици се простиха с доц. Кристиан Таков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нямах честта да ми преподава. Трябваше тази година. Не бях в София, иначе щях да отида на опелото. Вдъхновител и съзидател. Вечна му памет!

Всичко беше оплюто,всеки беше оплют. Няма празно за плюещите. Те сякаш са на щат във всеки сайт. Не им ли свърши слюнката,не ги ли заболя устата?Няма ли кой да отреже езиците на тези примитивни екземпляри,които явно нямат личен живот,пренебрегнати от близките си,хвърлят отрова навред. И в тая клоака живеем.

"Стотиците" бяхме минимум хиляда! Почитатели, които не бяха роднини, нито прависти, нито колеги и негови студенти като мен! За чистите хора, за "моралните екстремисти", жалеят човеците! Имаше поне 4 книги за съболезнования и пред тях се изчаквахме ние "стотиците"!

Развратът иде от малките компромиси и от ежедневността на злото. Е тва е много добро.

Става ясно, защо комсомолецът Плевнелиев стана такъв яростен анти-комунист. Трябва да е било под влиянието на внукът на членът на Политбюро на ЦК БКП, другара Пеко Таков.

За починалите или добро, или нищо. Така че ще замълча... А като човек ще кажа: винаги е жалко, когато човек си отива толкова млад и в разцвета на силите си... Бог да го прости!

а, бе умен бил човекът... най си личи по титаническата мисловна мощ струяща изпод речите на гиганта-държавник - Расим Плевнелиев.

ВРЕМЕТО Е ОСОБЕНО! Времето е особено. Доброто е потънало в многозаконието. Справедливостта често пада жертва на изкусна аргументация. Истината е безсилна пред корупцията. ВРЕМЕТО Е ОСОБЕНО! Обществото ни дири стабилност не в морала си, а в институции. Ала институциите се състоят от хора; хората пък често нямат морал. ВРЕМЕТО Е ОСОБЕНО! - знаем закона но сме забравили приличието. - търсим формални доказателства за очевидното. - спазваме процедури, за да загърбим разима. - решения се взимат колективно, но не за да са мъдри, а за да са безотговорни. ВРЕМЕТО Е ОСОБЕНО! - ПОЛУГРАМОТНИТЕ СА НА ПОЧИТ. - БЕЗЧЕСТНИТЕ СА БОГАТИ. - ЧЕСТНИТЕ - НЕЧУТИ. - ПРЕД ХРАМА ДЪНИ ЧАЛГА, А СВ. СИНОД НЕ Е РАЗБРАЛ! ВРЕМЕТО Е ОСОБЕНО...

ВРЕМЕТО Е ОСОБЕНО! - Правото, колкото по-съвършено става, толкова се оказва по-безоомощно и в това е неговият парадокс. - На обществото ни, което започва да разчита само на правото, това право е напълно безполезно. НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ - ВРЕМЕНАТА ВИНАГИ СА БИЛИ ОСОБЕНИ! Днешното, освен че е особено, е и доста объркано. Но и това не е ново. Спомнете си Ботевото "погледът мрачен, умът не види, добро ли, зло ли насреща иде". Към 140 години оттогава. Все сложно и все объркано. И все особено. Тъкмо повод да кажете като милиони преди вас - "Искам да съм честен, но ми пречат"! Рядко ще сте пред съдбовни избори. Развратът иде от малките компромиси и от ежедневността на злото. Ще маскирате страха си като разумност, алчността си - като предвидливост, а безчестието си - с изкусна аргументация. НО ТОГАВА НЕ ПЛЕДИРАЙТЕ ЗА НЕВИННОСТ, РАЗСЪДЪКЪТ МОЖЕ И ДА ВИ ЗАБЛУДИ, СЪРЦЕТО ВИ ОБАЧЕ ЗНАЕ!

Ако изберете светлата страна ще ви е трудно, вероятно бедно, може би самотно, и - със сигурност - несправедливо. Награда не се предвижда. И въпреки това този избор го прави неизменно голяма част от вас. ТАКА ЧЕ БЪДЕТЕ СПОКОЙНИ - ИЗБОРЪТ Е ВАШ!!! И НЕ ТЪРСЕТЕ ОПРАВДАНИЯ, ЗАЩОТО ИЗБОРЪТ Е ВАШ! GAUDEAMUS IGITUR! София, 12 юни 2010 год. Това трябваше да бъдат няколко приветствени думи на Кристиян Таков към випуск 2010 на Юридическия факултет на СУ. Не се получиха мнoго приветствени.

"ИСТИНАТА НЕ МОЖЕ ДА НИ ОТКЛОНИ В ГРЕШНА ПОСОКА, МЪЛЧАНИЕТО СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ГО НАПРАВИ!" Кристиян Таков

Видно комунистическо синче на шумкаря от политбюро Пеко Таков... Ама новоизлюпен соросоид Хамериканофил за който дневник и Плювнйо се облизват и цитират... Прочети повече в link: https:// link / analizi-i-komentari/kristian-takov-ruport-na-provaleniya-pravosden-ministr_news473070.html

Синче на брат му... същия като комсомолския секретар - Ирландска пастирка - плевню... Един бояджия по-малко!

За простака интелектът и човечността са непростим порок и непотребен "лукс"!

Този беше май от твоята черга, та ти се чувстваш засегнат от коментарите.

Не, не беше "от моята черга" и бе по-добър, по-търпелив, по-силен. На мен ми писна и се тръгнах, той остана да се бори, да учи децата и да им дава личен пример. За това се иска много сила и вяра, и вероятно по-малко цинизъм и реализъм. Но бе много ценен, богат, интересен човек, с каквито винаги е удоволствие да контактуваш и обменяш мисли и от които винаги има какво да научиш, стига да имаш уши да слушаш и акъл да разбираш.

със собствените си ръце ще разградя това ,което криво си направил- и-да, като на брат ще ти простя, но грешките ти трябва да поправя...

Много обвинения - към роднините и семейството, към хората, за които е работил...Но все пак човек не избира семейството в което се е родил и не носи вина за делата на предците си. Не го познавам, но след като толкова хора го изпращат в последния му път, то значи е бил достоен за уважение човек. Нека почива в Мир, тъжно е когато България губи образовани и ерудирани граждани, така или иначе в обществото са малко....

издънката на комунистическият род на пеко таков, съветвал уж демократичният президент плевнелиев! а кой ли съветва радев??

Срещу рак и бунак трудно се устоява

Зависи КолкоРано Започне да Се третира, Колега... - а карциномът - Бе какъв и откога ?

Не ми го хвалете, като знам какво е приказвал за Бойко! Явно е комунист!

Въпрос. Само питам. Кристиян Таков беше председател на Арбитражния съд към Българската стопанска и търговска камара. От СМИ научихме, че именно този съд е оправдал напълно олигарха Домусчиев за уволнението на 3 000 българи, всеки от които човек със семейство и отгоре на това е присъдил държавата да плати обезщетение на гореспоменатия олигарх. Как така? И защо е направил това този светъл човек, който вече не е сред нас?

Изнудване/Сет-ъп/Сготвяне ?! ...коетоКомбинирано с Усещане-за-Вина по Родствена линия го Поболява ?

не е вярно. Кристиан не беше вече председател, а и решението е написано от Валентина Зартова, съпругата на Явор Зартов, който чрез нея си отмъщава и нанася удар на АС при БТПП.

За разлика от мръсници като плевнелиев.

Кристиан е внук на неговия брат Кръстьо, който също е партизанин и активен борец срещу фашизма и капитализма.

papion

Внук на Пеко Таковия брат ли е бил?

Дискретно : - Именно ПознавачитеОтвътре/Издълбоко на Вредни неща СА парекселансЕкспертите за Изкореняването-им.

И поне дочака на 10 юли да чуе новината за оня бивш преподавател, борейки се за правдата и честността. за разлика от измислени управленци на цели университети, потънали в страх и мислейки за своята угода. Оставаш с нас и при нас Крис!!!!!!!!!!

И със смъртта си Кристиан Таков помага на България. Щом толкова хора скърбим за тази светла личност, може би не ще останем равнодушни към призивите му да застанем заедно срещу простащината, претендираща да е лицето на родината ни...

Това бе един наистина рядко срещан едновременно много свестен и много ерудиран човек, един от малцината в България, които наистина страшно много уважавах! Наистина огромна загиба за ЧОВЕЦИТЕ в България! Поклон пред светлата му памет!

Да почива В Мир ! ---- ...така-и-НЕ разбрах отн.заболяването...

Обаятелна личност.....

Бог да го прости и му даде покой, а доброто за което се е борил да преуспее.

А за Янчо Таков спомни ли си Плевнелиев?