Опашката, която сутринта беше 15 км, вече е около 29 километра, като започва още преди Сливница, съобщи Нова телевизия. 

Нито един от автобусите, които са потеглили от България в западно направление, няма да може навреме да премине границата и да излезе от България, алармираха те.
Това означава големи забавяния в разписанията, по които се движат автобусите.

От Гранична полиция препоръчват за улеснение на водачите, пътуващи от България за Сърбия, да се ползват маршрутите през пунктовете в Брегово, Връшка чука и Стрезимировци.

Основният поток е от транзитно преминаващи турски граждани, които се прибират към Западна Европа след приключването на отпуските. Гранична полиция е създала организация и работи с пълния си капацитет. По същия начин е създадена организация и с пълния си капацитет работят и останалите три пункта на българо-сръбската граница – Връшка чука, Брегово и Стрезимировци.
На тях към момента няма натоварване и чакащи автомобили, каза главен комисар Захарин Пенов, директор на Гранична полиция.

"Поддържаме контакти със сръбските гранични власти – сръбският пункт "Градина” също работи с пълен капацитет, но среща затруднения с поемането на изходящия трафик от България”, посочи Пенов.

Очаква се през почивните дни тази интензивност на движението на ГКПП Калотина да се запази.