Засега задържането им е за 24 часа. От Окръжната прокуратура в Ловеч отказват повече подробности.

По неофициална информация на БНТ става дума за разследване, по което още преди дни са разпитвани общински съветници във връзка с усвояване на пари по европроекти за разпределение на храни.

Пред bTV председателят на Общинския съвет в Тетевен Мадлена Бояджиева коментира, че "се говори", че арестът е заради нарушения по обществени поръчки. 

Искали сме да включим общински съветници в комисията за обществени поръчки, това не се случи, с мотив, че нямало достатъчна експертност”, заяви тя, като се оплака, че е била изолирана.

Младен Милев - бивш служител на общината, пък разказа, че е бил отстранен, защото не си е платил и не е участвал в предизборната кампания на кмета.

Кметът е човек с тъмно минало, изчезваше от този град. 90-те години беше търсен от Интерпол. Спечелих дело срещу пред Комисията за защита от дискриминация. След това той беше казал на майка ми: „Кажете му, че аз съм непобедим”, каза Милев.

Бившият началник на общинска служба „Земеделие” Цветозар Герджиков, отстранен през февруари, също се оплака, че причината е засегнати икономическите интереси на кмета.

Касаеше се за проект за рекултивиране на стари овощни насаждения. Той пряко не участва, а зам.-кметът Пърлев. Той е нахалният. Трябваше едни негови имоти от ливади да станат трайни насаждения, за да участва в процедурата. Аз отказах”, заяви Герджиков.

Милен Ганев Милев е роден през 1961 г. в Тетевен. Завършва средно образование с профил "Електротехника" и висше "Социални дейности".

До 10.11.1989 г. работи в БКС - Тетевен, както и в "Балкантурист" като барман, сервитьор и портиер. Две години е дървосекач в Коми. Посреща прехода като магазинер в "Булгарплод". Влиза в частния бизнес и до 2007 г. се занимава с внос, преработка и търговия на захар.

Председател на Общински съвет - Тетевен от 2007 - 2011 г. Милев бе издигнат за кмет от "Земеделски народен съюз". Излезе информация, че е бил подкрепен от ГЕРБ, но от партията отрекоха.

Пристрастен офроудър.