Това заяви президентът Росен Плевнелиев след словото си на церемония във Военната академия "Г.С. Раковски" по случай 100 години от създаването й, предадоха БГНЕС и "Фокус". 
В четвъртък премиерът Бойко Борисов освободи бившия шеф на НРС Кирчо Киров като съветник в политическия му кабинет заради разкрития за злоупотреби в разузнаването.

С влизането в длъжност на ген. Драгомир Димитров (сегашният шеф на НРС - б.р.) също направи няколко проверки и подкрепи усилията на проверяващите органи, обясни Плевнелиев. 
Той обаче нямал право да дава конкретни данни за нарушения, но уточни, че те са по-скоро от финансово естество, свързани с правилата и начина, по който са отчетени средствата.

Плевнелиев призна, че бил изненадан от разкритията в доклада. 

Вчера лидерът на РЗС Яне Янев, който оглавява и комисията "Първанов-Марин", издаде, че със служебните пари на разузнаването са купувани ловни приспособления и скъпоструващи пушки. Да не излезе, че с тях са били плащани ловните излети на бившия президент, намекна той пред в. "Стандарт". 

По никакъв начин не искам да опетня името на когото и да било, включително и на бившия началник на НРС ген. Кирчо Киров, но има много въпроси, на които трябва да се дадат отговори и то пред компетентните органи, каза още държавният глава.

Запитан дали има други хора, които ще бъдат подведени под отговорност освен Киров, Плевнелиев каза, че към момента докладът показва сериозни пропуски в работата на НРС и той очаква от новото ръководство да се вземат мерки, предаде БТА.  
Нека да го кажа много ясно - необходими са правила, за работа с информация, за работа с пари, и процедури, по които се борави с информация и с пари, каза президентът.