И четиримата са загинали на място. Те са с двойно гражданство - българско и турско. И четиримата са живеели постоянно в Република Турция. Катастрофиралият автобус е собственост на турската фирма "Нишикли", регистриран във Варна. Турските власти извършват разследване на всички обстоятелства около инцидента.

Четирима пътници остават хоспитализирани по информация на българското Генерално консулство в Одрин, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Всички те имат леки наранявания без опасност за живота. Останалите 26 пътници са изписани от болниците в Къркларели и Одрин.

По данни на турската полиция, шофьорът на автобуса, който е български с регистрационен номер B 2130 KH, е изгубил контрол над возилото заради снежната покривка. Автобусът се е блъснал в мантинелата, преобърнал се е и е паднал от 20-метрова височина.

Кметът на Община Малко Търново Илиян Янчев заяви, че инцидентът е станал около 12 ч., а автобусът е пътувал по редовна линия Истанбул-Силистра.

Турската държавна телевизия съобщи имената на загиналите според турските им лични карти: Али Якуп Билал (64 г.), Ведат Джан (57), Айтен Биргюл (53) и 10-годишният Анъл Гюл, предаде "Фокус".

МВнР е разкрило и гореща телефона линия 02/9482404.