Вчера след катастрофа на столичния бул. "Черни връх" между две коли, предизвикана от трети шофьор, водачът на единия ударен автомобил - джип БМВ - Симеон Христов, нападна и преби виновника за инцидента. При удара пострада приятелката на Христов - Веселка Василева, която е със счупена ръка.

35-годишният Христов, който бе задържан, обаче категорично отрече пред медиите да е бил някого, не си спомнял такова нещо. Същото твърди и приятелката му.

Видях много хора, но не съм видяла побой. Видях хора, които само ме снимаха вместо да извикат линейка. Симеон ми даваше вода и питаше дали съм добре”, заяви пред bTV Василева.

Жената е с тежко счупване на ръката, като й предстои операция за поставяне на пирони.

Тя отрече шофьорът, причинил катастрофата, да е разговарял с нея или с приятеля й.

Не знам кой как би реагирал, но не съм видяла побой”, каза отново Василева. Тя определи Симеон Христов като спокоен човек.

Веселка Василева допълни, че възнамерява да съди човека, предизвикал катастрофата.

Искам да му кажа – да се беше извинил, вместо да се прави на жертва. Да се покаже, да се извини”, каза тя.

Адвокат на Симеон Христов е бившият депутат от "Атака" Павел Чернев. Той коментира, че състоянието на Веселка е главната причина неговият клиент да изпадне в афект.

Така реагират мъжкарите, ако разберат, че жена им е осакатена. Достатъчно е било нагло нарушението, за да предизвика тази агресия. В този участък не можеш да караш с 200, особено при задръстване през деня. Това не е поредният случай с някакви охранители. Това е битов инцидент с обикновен човек. Голямата вина на Симеон е, че е майстор на бойни изкуства”, подчерта Чернев.

Според него това не е пореден случай на мутри биячи, с което медиите започват да спекулират.

През 2004 г. Симеон Христов е оправдан от съда за причинена от него средна телесна повреда. В момента той е предприемач и се занимава с частен бизнес", допълни Чернев.

От МВР вчера официално съобщиха, че Христов е криминално проявен.

Адвокатът твърди, че състоянието на бития шофьор не е сериозно, оказало се, че се възстановил бързо.

Сбивания след катастрофи е имало, откакто има катастрофи. Защо някой произвежда от елементарни пътни инциденти хиперновини ми е много интересно. Това е болен медиен интерес", заяви Чернев.

Свидетелка: Шофьорът на джипа беше много агресивен

Столичанката Божидара, която е станала пряк свидетел на катастрофата и побоя, обаче бе категорична, че Симеон Христов е бил много агресивен и афектиран.

 „Шофьорът на джипа беше доста агресивен, доста нападателен. Предполагам за това се уплашиха хората на булеварда”, допълни тя.

По думите й, след като двете коли се ударили, шофьорът, предизвикал инцидента, слязъл от автомобила си и тръгнал към другите две коли. В този момент водачът на джипа го нападнал и започнал да го удря.

Румяна Бъчварова: Има много агресия

Вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира зачестилите случаи на саморазправа на пътя с думите: "Напрежението е доста високо. В личностните отношения има много агресия".

По думите й най-адекватната реакция при подобни инциденти е да се извика полиция.

Обществените отношения трябва да следват определени правила и гражданите трябва да го знаят. Всяка проява на нарушаване на закона трябва да бъде санкционирана. Това е логиката, по която МВР работи”, посочи Бъчварова.

Според нея обаче подобни случаи не означават, че мутренските години се завръщат.

АНКЕТА: Как ще реагирате, ако сте свидетел на побой?