Сигналът за тежкия инцидент, който е станал на ул. "Иван Вазов" в селото, е подаден около 20.10 ч., съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе.

На място е изпратен полицейски екип от Районното управление в Две могили. Полицаите установили, че 62-годишният британски гражданин Е.Д е управлявал лек автомобил "Мерцедес" с несъобразена скорост при мокра пътна настилка и в тъмната част на денонощието.

Чужденецът е загубил контрол върху колата и е блъснал движещите се вдясно по посока на движението пешеходци - 77-годишен мъж и 55-годишна жена - и двамата от Сваленик.

В резултат на удара на място е загинал мъжът, а жената е пострадала и е настанена под наблюдение в неврохирургията на МБАЛ - Русе с охлузни рани и натъртвания.

Жертвата е Гецо Георгиев, баща на председателя на местната структура на БСП Румяна Гецова, а самата тя е откарана в болницата без опасност за живота. Двамата са се връщали от предизборна среща заедно с кандидата за кмет на Местна коалиция „БСП – АБВ“ Йордан Томов, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

От партията съобщават още, че шофьорът е избягал от местопроизшествието, но по-късно е задържан.

Пробата му за алкохол е била отрицателна. Англичанинът е със статут на постоянно пребиваващ у нас.

Случаят се изяснява от РУ-Две могили, образувано е досъдебно производство.