Заради експлозия и пожар в една от големите трансформаторни подстанции без електричество при жега близо 40 градуса по Целзий останаха за два часа повече от 250 000 жители на града. Това предаде ДПА, цитирана от БТА, като се позова на местни медии.

Сериозно бе засегнат и общественият транспорт, като временно бе спряно движението на влаковете в метрото по няколко отсечки. Трамваите и автобусите се движена с нарушено разписание заради неработещите светофари. Без електричество остана международното летище и бяха отменени редица полета.

Светлините изгаснаха и в хотел "Роял Йорк", точно когато кралица Елизабет Втора и съпругът й започнаха да връчват наградите на единбургския херцог. Церемонията продължи след няколко минути, след като се включиха генераторите. Кралската вечеря за 380 гости също се състоя според плана, съобщи говорителка на хотела. Тя добави, че кралицата се чувства добре.

Елизабет Втора и принц Филип приключват днес деветдневната си визита в Канада, където пристигнаха миналата седмица за националния празник на страната. Британската кралица формално е държавен глава на Канада. 

Днес кралската двойка продължава за Ню Йорк, където Елизабет Втора ще говори пред Общото събрание на ООН и ще посети мястото на сринатите кули близнаци при атентатите от 11 септември 2001 г. За последен път британската кралица е говорила пред ООН през 1957 година.