Заедно с Костов е бил и членът на ДСБ Атанас Атанасов, който е бивш шеф на Националната служба за сигурност, съобщиха от партийния пресцентър.

Вчера, след заседание на националното ръководство на партията, Иван Костов обяви пред журналисти, че от ДСБ настояват прокуратурата максимално бързо и публично да оповести събрани ли са доказателства, че министър-председателят и митническият шеф са възпрепятствали проверка на собственика на бирената фабрика "Леденика" Михаил Михов.
Костов заяви, че ще се срещне лично с Велчев, за да му постави този въпрос.

Магистратите да кажат също има ли нарушения на закона при събирането, обработването, съхраняването и изпращането на резултатите от СРС до прокурора-заявител, са настояли още от ДСБ пред главния прокурор.

По думите на Иван Костов своевременното оповестяване на истината е единственият начин за прекратяване на скандала.
"Прокуратурата не може да се опитва да държи като заложник членове на правителството така, както беше в миналото. Тя трябва да каже истината и да застане на страната на закона. Прокуратурата има властта да каже точно какво се е случило", каза още лидерът на ДСБ вчера.

Той и Велчев обаче днес не направиха изявления след срещата си.

От прокуратурата вече съобщиха, че фоноскопската експертиза на МВР е показала, че записите не са оригинали и върху тях е извършена някаква техническа манипулация, но проверката не касаеше съдържанието.
Борисов вече обяви, че записите са манипулирани, а Танов ги определи като фалшификат.

Същевременно парламентарната подкомисия за контрол на използване на СРС-тата изслуша бившия служител на ДАНС Росен Миленов, който преди дни обяви, че премиерът и шефът на митниците лъжат, а съдържанието на разговорите е автентично. Изслушването продължи близо 4 часа и бе закрито за представителите на медиите.

След приключването му, председателят на подкомисията Явор Нотев обяви, че резултатите от изслушването на Миленов ще бъдат предмет на допълнителна проверка, предаде "Фокус".

Членовете на комисията искат да получат известен срок, за да се проверят всички факти, но Нотев отказа да конкретизира какъв ще е този срок, както и да отговори на въпрос дали разказът на бившия служител на ДАНС е звучал логично. „Нямам право да ви кажа нещо, което е конкретно”, каза Явор Нотев.

След изслушването Росен Миленов е бил изведен от сградата на Народното събрание, без да се срещне с журналисти.

Последна актуализация в 19.44 ч.