Това казаха двете депутатки от ГЕРБ по повод изнесените от РЗС разговори между тях и шефа на митниците Ваньо Танов.

"Единствената ми грешка е, че не огласих данните за корупция в митницата в Лом", каза Фидосова, която е съпредседатела на ПГ на ГЕРБ предаде БТА.
"Водила съм разговор с Танов за резултата от конкурса за момче, за което имаше добри отзиви и не виждам нищо ненормално в това", заяви още депутатката.
Тя обясни, че се е интересувала от митницата в Лом, защото получила много сигнали от избиратели в района за нерегламентирани дейности на началника й Володя Богданов. По думите й той е на този пост от девет-десет години.
"Борих се за промяна заради многото сигнали за корупция и след като видях вилата на Богданов в Берковския балкан, която не струва по-малко от 1 млн. лв.", добави Фидосова.

"Помолих Ваньо Танов да изпрати в Лом човек от софийската, пловдивската, варненската митница, за да провери какво се случва в Лом и дали е истина информацията за корупция там", допълни депутката и изтъкна, че разчита на проверка в агенция "Митници" дали наистина началникът на ломската митница има нелегална дейност.

"Последното изречение от изнесения разговор с Ваньо Танов е монтаж, със сигурност не е мое, аз не използвам нецензурни думи", каза още Фидосова по повод информацията на РЗС, според която тя е казала: "Айде стига, това ще стане ебаси скандала!" . Заради това тя каза, че очаква "всякакви сглобки и монтажи".

"Записът е манипулиран, той е комбинация от мои думи от разговори с Танов и думи от негови разговори, но не водени с мен", това пък заяви в кулоарите на парламента Менда Стоянова.
"Омерзена съм от това, което се случва в последните дни. За мен това е уникално", каза тя, цитирана от БТА. Стоянова добави, че вероятно е "избрана" за скандала, защото говорела най-често от всички депутати с Ваньо Танов и така било лесно да се сглоби манипулативен разговор.

Самият Ваньо Танов вече потвърди, че е водил разгвора с Фидосова, но заяви, че разговорът с Менда Стоянова е монтаж.

По-рано днес, в първия работен ден на парламента след ваканцията, мнозинството депутати отхвърли предложенията Бойко Борисов и Цветан Цветанов да бъдат изслушани по скандала с изнесените записи на разговори. Това предизвика недоволството на сините и опозицията.