62-годишната Красимира Георгиева е взела дъщеричката си в събота и ще остане поне месец за наблюдение в София, съобщи bTV по информация от "Майчин дом". 

Детето вече тежи 3 килограма и 200 грама. На този етап няма проблеми с вътрешните органи и зрението. Момиченцето е вече на три месеца. То се роди в началото на май, в осмия месец от бременността, с тегло 900 грама. Сестричката й Жаклин беше едва половин килограм и заради усложнения не успя да оцелее.

62-годишна психиатърка от Русе роди близначките след оплождане ин витро с донорска яйцеклетка. Раждането на близнаци чрез този метод при жени над 60 години е втори случай в света и първи в България.

Късното майчинство на русенката стана повод Здравната комисия в Народното събрание да поиска прагът, в който една жена може да стане майка с помощта на медицината, да стане 44 г. Много жени над тази възраст протестират, че се ограничават правата им. В началото на август административен съд отмени заповед, с която се забранява финансирането на ин витро процедура от Фонда за асистирана репродукция на 43-годишна жена.