Вчера след публично представяне и изслушване на кандидатите за КС в  правната комисия на парламента стана ясно, че срещу нея има сигнал от лице, подписало се като Георги Тонев Колев. Той почти изцяло се базира на разследване в медиите ("Капитал" и "Медиапул") от 2010 г., в което се твърди, че през януари същата година Марковска се намесила и пректически издействала уволнението на двама полицаи, позволили си да спрат за проверка мъжа, с когото съжителства и който бил видимо пиян, пише "Правен свят".

Публикациите изобилстват с подробности, но по-съществени са твърденията за серия от дарения и много изгодни покупки на недвижими имоти, реализирани както от въпросния приятел на г-жа Марковска - Георги Георгиев, така и от нейни роднини. В сигнала се съдържат намеци за "доверения адвокат" на съдия Марковска - Румен Еленски и др.

Накрая на сигнала се предлага на депутатите да зададат на Марковска няколко въпроса, сред които какъв е бил поводът за срещата й с двамата зам.-министри  на МВР на 29 януари 2010 г., какво отношение има към множеството дарения, които Георгиев необяснимо получава, както и за естеството на крайно изгодните сделки, сключени от него, включително и покупката на 1205 кв. м в Ахтопол срещу 13 лв. за кв. м при свободно договаряне с кмета Петко Арнаудов и др.

На въпроси на журналисти след изслушването Марковска заяви: "Не мога да давам обяснения и да се чувствам отговорна за хора, които са извън кръга на моето семейство. Не живея с никого във фактическо съжителство, този човек не ми е нито съпруг, нито брат, нито друг някакъв роднина".
Тя каза също, че има различни поводи за срещи със зам.-министри, но по никакъв начин не е провеждала такива срещи, за да лобира за някого.

"За мен този сигнал е анонимен, очевидно манипулиран и перфидно изработен компромат, обслужващ определени политически или други интереси и целящ моето дискредитиране в публичното пространство", обясни в обръщение до медиите днес Марковска.
Тя добави, че на доноси и компромати не е обръщала внимание, но очевидно сега била принудена да вземе отношение. Целта на авторите била с измислици да опетнят името й, което градила повече от 35 г., използвайки коварството на анонимността - "името под този пасквил чувам за първи път в живота си, а самият пасквил е съставен на базата на изрезки на жълти или малкотиражни печатни издания".

"Отговорът от древни времена е "Кой има интерес? Стилът на автора и неговите вдъхновители е воден от девиза на Гьобелс: „Повторена една лъжа сто пъти, тя става истина”, а самите твърдения са под достойнството ми да коментирам. От начало до край са измислица и се отнасят за хора, които нямат нищо общо с мен и с моето семейство. От библейски времена и до ден-днешен е валидна максимата, надживяла времето: „Datum mia faktum dare via us” („Дайте ми факти, за да ви дам право”)", казва още съдията, цитирана от "Фокус".