Идеята на партията на Волен Сидерв е да се избегнат спекулациите с имоти в политическия живот на фона на последните скандали с вътрешния министър Цветан Цветанов и председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов.

"Така ще излезе истината на яве и няма да замерят с компромати, тъй като действително ще се види кой какво е добил, докато е бил на власт. Засега нашата идея е да бъдат обхванати президентът и вицепрезидентът, министър-председателят, заместниците му, министрите и заместник-министрите, децата им и родителите им. Ние смятаме, че всички са се омазали и са вътре в калта”, поясни зам.-председателят на ПГ на „Атака” проф. Станислав Станилов пред "Фокус".

Според него обаче, вероятно има и хора, които не са взели нищо, като Жан Виденов например. Станилов смята, че комисията трябва да провери имущественото състояние не само на настоящия президент, но и на Желю Желев и Петър Стоянов.
„Ние спорихме навремето с писателя Николай Хайтов, аз твърдях, че Желю Желев няма нищо, той твърдеше, че това не е вярно. Питах го един път откъде знаете, имате ли преки сведения, и той ми каза: професоре, знам много работи”, разказа депутатът.

По думите му в ЕС инициативата ще се възприеме с бурни ръкопляскания и ще изчисти имиджа на България.