Прокуратурата смята, че адвокатът е ръководител на групата, която намирала стари хора или вече починали. Схемата действала като с фалшиви документи се прехвърлят имоти или се теглят пари от сметки, предаде БТА.

Томов е обвинен, че помагал на Бахамата да се укрива. Васил Петров - Бахамата е пуснат от затвора в Бобовдол, за да се лекува, а след това не се върнал, за да доизлежи присъдата си. В същото време двамата са се срещали. Адвокатът е обвинен и за незаконно притежание на боеприпаси. Прокуратурата ще събира още доказателства - разпити на свидетели и заключения на експертизи. Разследването е започнало по оперативни данни на полицията. Бахамата и Томов бяха задържани преди четири дни в столичния квартал "Люлин", но МВР оповести арестите им вчера.

Томов е бивш служител на МВР. Работата по случая е започнала в районната прокуратура, но след това е предадена на градската по компетентност заради по-тежките престъпления, по които са повдигнати обвинения.

От прокуратурата не отговориха дали задържаният адвокат е свързан с разследването, по което преди повече от две години бе задържан Петър Драшков, брат на Иван Драшков. На 27 ноември 2008 Петър Драшков бе обвинен за имотна измама в столичния квартал "Стрелбище" в размер на над 10 млн. евро. Тогава се твърдеше, че сделката е станала с фалшив подпис на тогавашния кмет Бойко Борисов.