"За" избора на Имамов и Казак гласуваха 114 депутати - всички от ДПС и БСП, "против" бяха - 103-ма - от ГЕРБ и "Атака", а шестима, също от ГЕРБ, се въздържаха.

Заседанието беше открито, след като се регистрираха само 133 народни представители. Кворумът отново бе осигурен от "Атака".

Депутатите от ГЕРБ не се регистрираха, но после гласуваха. Още преди два дни Бойко Борисов обяви, че от партията му не желаят да участват в "избор, обслужващ задкулисието, докато ДПС не даде политически отговор за Христо Бисеров".

Мнозинството отхвърли искането на ГЕРБ днешното заседание да се излъчва пряко по БНТ и БНР, а изборът на Бисеров се проведе без преди това да се проведат очакваните дебати. Това стана, след като при питане от председателя Михаил Миков от ГЕРБ не отвърнаха веднага и той обяви, че няма да има разисквания.

"Изразяваме отново безпокойство, че ПГ на ДПС се крие и не дава отговори на въпроси, които вълнуват българското общество, от това, че лидерите на БСП и "Атака" не реагираха на най-големия срам - зам.-председател на българския парламент и на партия да бъде разследван", коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Според нея има затъмнение не само за това кой назначи определени лица, но и къде е Бисеров. 

Красимир Велчев добави, че при управлението на ГЕРБ не е имало политически чадър над депутата Димитър Аврамов, за чието разследване в парламентарната група разбрали от медиите и правителството след ареста му.

По-късно лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира пред журналисти, че от партията са били против кандидатурата на Алиосман Имамов, но отсъствието на ГЕРБ и няколкото гласа "въздържал се" от групата им позволило гласуването на тази номинация. Затова той заподозря съглашателство между ГЕРБ и ДПС.

По думите му СДС и ДПС са партиите, които трябва да носят отговорност за казуса "Христо Бисеров".

"Доколкото съм запознат, подозренията за пране на пари са за период, който обхваща и времето, когато беше главен секретар на СДС", посочи Сидеров.

ДПС не прикри случая „Бисеров”, отвърна обаче Лютви Местан.

Съвършено доблестно ще ви отговоря - ДПС не покри и не прикри случая „Бисеров”, не направи дори опит да се прикрие, не дотира политически Христо Бисеров", добави лидерът на партията.

По думите прокуратурата ще даде отговор по случая - компетентен и изчерпателен.

Няма по-честен отговор от този, защото държавата не е същата, т.е. не е герберска. Освен това България има за главен прокурор блюстител на закона, който „няма да цепи басма никому”, каза още Местан.

След започналото разследването срещу Бисеров за финансови преводи по офшорни сметки, когато Местан заяви, че трябва да отпадне банковата тайна за висши политици, днес той заяви, че правителството трябва да инициира приемането на общ европейски регламент по този въпрос.

Докато депутатите отново се караха, отвън студенти протестираха, стигна се и до сблъсъци с полицията.