Това съобщи изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов тази сутрин пред bTV. Според него е много подозрително как подобни заведения могат да осигуряват храни и напитки в рамките на 2-3 лева на ден. Това е почти невъзможно, освен ако храните не са с изтекъл срок на годност.

"Натъкнахме се и на предлагане на храни на плажната ивица – нещо недопустимо, което е практика от години. Концесионерите не бива да допускат подобна търговия, защото тя е опасна. Налагаме санкции, държим отговорни самите концесионери, които трябва да съблюдават дали има подобно предлагане по плажовете. Имахме доста активни проверки – над 3 тона храни бяха конфискувани. Взели сме си поука за следващия сезон", обяви още Войнов. 

Той не поясни кой точно ще дава категорията. В момента самите хотели, а и заведенията им за хранене се категоризират от министерството на икономиката и туризма. Срокът е за 5 години.
ИЗБРАНО