Това заяви по БНР председателят на Държавната комисия по хазарта Калоян Кръстев. Той добави, че всички материали по тези проверки са изпратили до съответните районни прокуратури.
В много случаи полицията ни е уведомявала за подобна нелегална хазартна дейност, която е извършвана из цялата страна, посочи още Кръстев. От МВР вече съобщиха, че Динов е бил регистриран за незаконен хазарт.

Йордан Динов бе прострелян смъртоносно на 4 април на ъгъла на столичните улици „Будапеща” и „Кирил и Методий”. Миналата седмица двама адвокати го защитиха с думите, че той не е хазартен бос, а служител на легална букмейкърска фирма, при това чуждестранна (австрийска).

Стотици хиляди, милиони левове са залозите, които се извършват от български граждани в хазартни интернет сайтове, подчерта Калоян Кръстев и добави, че в хазната не влиза нищо, защото тези сайтове не са лицензирани и не плащат никакви държавни такси и данъци.

Новият Закон за хазарта вече е приет и обнародван в Държавен вестник, но ще влезе в сила от 1 юли 2012 г., припомни председателят на Комисията по хазарта. Той обясни, че след 1 юли ще започне процесът на лицензиране на организаторите на хазартни игри от разстояние, в интернет. Прогнозите са за събиране на данъци от порядъка на 70-80-100 млн. лв. годишно, но това зависи от броя на издадените лицензи, каза още той.