Съдът обаче намали наказанието му от 2,5 години условно на 2 години и постанови, че няма доказателства, че той е дал парите за хазарт, каквото беше обвинението. От общата сума от 132 000 лева, за която бе обвинен, той не е могъл да представи документи само за 73 000, постановиха още магистратите.

"Благодаря на всички, които помогнаха на Мануела. Без тях тя нямаше да се лекува в Израел. Дано сега разберат, че парите са отишли за това, за което трябва. Независимо че ме направиха на най-големия боклук в държавата. Опитвах се в началото да обясня за какво става въпрос, но никой не взе на сериозно. Разбрах, че не е необходимо да хабя нерви, сили и време”, заяви пред Дарик радио Горсов.

„Неговият имидж досега постоянно беше „бащата, дето харчил по ротативки парите на детето”. Съдът казва, че затова няма никакви доказателства. Неговата единствена вина е, че като настойник на детето си, управлявайки чуждо имущество, не е бил достатъчно грижовен в събирането на документи при необходимост да се осчетоводят разходите. Но в никакъв случай, че тези пари ги е проиграл по казината. Ето сега поне някой каза, че не е така”, коментира и адвокатът му Христо Ботев.

Защитникът предложил на Горсов и той се съгласил да пуснат молба до Върховния съд с искане за възобновяване на делото.
"Върховният съд да каже своето становище по казуса, защото е интересен като казус - и юридически, и житейски”, каза още Ботев.

По-време на делото срещу Красимир Горсов майката на Мануела го защити, че не я ощетил с пари. Тогава тя заяви, че докато е траело лечението на дъщеря им след катастрофата, причинена от Максим Стависки, бащата е пътувал два пъти месечно до Израел, като всеки път е носил необходимите пари. Плащал и всички необходими разходи за лечението, за което обаче не са събирани разходни документи.