Специализираната прокуратура обвини групата за укриване на данъчни задължения в особено големи размери при търговия със захар, предаде БТА.
На Милко Талев бяха повдигнати обвинения за ръководене на организирана престъпна група и за данъчни престъпления, а на Данаил Ганчев, Камелия Мирчева, Милко Димитров, Ивайло Талев и Тодор Симеонов - за участие.

В сградата на спецсъда дойде и бащата на Данаил - бизнесменът Гриша Ганчев, следван от няколко охранители.

Според съда може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъпленията, за които са обвинени, което се подкрепя от съвкупна преценка на събраните по делото гласни и писмени доказателства. Спецсъдът сметна също, че се установява механизмът и мащабът на осъществената от обвиняемите стройна схема и организация, насочена към избягване на данъчни задължения в особено големи размери.
Това се потвърждава и от специалните разузнавателни средства.

Създаденото престъпно сдружение е трайно, като системно са били извършвани сделки, с които е ощетяван държавният бюджет, мотивира съдът решението си.
Въпреки това не беше отчетена опасност обвиняемите да се укрият, тъй като те имат постоянни адреси по местоживеене, на които част от тях живеят. Те имат висок обществен и социален статус, което обаче не е пречка те да извършат друго престъпление.

Определението подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Апелативен специализиран наказателен съд.

По-рано в неделя, премиерът Бойко Борисов коментира аферата и се закани "никой по веригата да не бъде пожален".