"Често карам сам. Случвало се е, когато ме спрат от пътната полиция да ми козируват. Намирам го за малко прекалено, но не и необичайно. Днес обаче, полицаите успяха да ме изненадат, и то приятно. Глобиха ме", обяснява министър Томислав Дончев на стената си в социалната мрежа.

"Не съм извършил тежко нарушение, просто не съм свикнал с бутоните на оборотния автомобил, който карах и се оказа, че не съм включил светлините. Малко след разклона за Ловеч ме спряха две млади и любезни момчета. Обясниха ми какво нарушение съм извършил, провериха ми документите и ми написаха фиш за 20 лв.", казва още министърът и продължава: "Не съм сигурен дали ме познаха, ако да - браво за безкомпромисността им, ако ли не - се радвам че бяха стегнати, възпитани и любезни. Мисля да изпратя писмо на началника им и да споделя отличните си впечатления", пише министър Дончев, цитиран от БГНЕС.

Статусът на министъра по управление на европарите освен радост за неговите над 4900 приятели в социалната мрежа, предизвика въпросителни и неодобрение, но е и харесан от почти 300 потребители. В коментарите си потребителите на Facebook питат Томислав Дончев защо ще хвали служителите на пътната полиция и ще изпраща писмо до началника им, като именно това им е работата.