"Както управляваха 4 години, така и сега ГЕРБ са непоследователни и променят позицията си по 4 пъти на ден", заяви Нинова на извънредна пресконференция на БСП, часове след изказването на Бойко Борисов, че ГЕРБ излизат от парламента.

По думите й, за ГЕРБ не е важно да бъдат решени проблемите на хората, а да няма работещ парламент, да се свали правителство. Поведението им било деструктивно, предаде БГНЕС.

"От началото на работата на парламента ГЕРБ поне няколко пъти напускаха и поне толкова се връщаха в парламента. Те идват, регистрират се, получават си заплатите и отиват в кафенетата. За това ли избирателите, които са гласували за ГЕРБ, са ги изпратили в парламента?", попита Нинова.

Влизането сутрин и натискането на бутона е 140 лева надница, която колегите от ГЕРБ получават, каза депутатът от левицата Кирил Добрев.

"Ако за ГЕРБ е най-важен Изборният кодекс, няма проблеми, за нас също е важен", коментира той думите на Борисов, че ще влизат в пленарна зала, когато се обсъжда кодексът.

Добрев попита защо от ГЕРБ няма да влязат утре в зала, когато ще се обсъждат законопроектите за намаляване на цените на тока, една от причините, заради които хората излязоха на улицата.

Според него Борисов излиза на улицата.
"Добре дошли на Бойко Борисов, той утре ще оглави улицата, това ли искат протестиращите", коментира депутатът.

Той попита защо Борисов се притеснява от миналото си, след като всички знаят, че той в миналото си е ритал топка и е ял филии с мас.

По-рано лидерът на ГЕРБ каза, че ще съди за клевета председателя на БСП Сергей Станишев, защото казал, че има криминално минало.

Нинова заяви, че в сряда в парламента се вкарва законодателен проект, свързан с пакета мерки на правителството.

Мерките, които влизат в НС, са за увеличаване на майчинските, парите за първокласниците, броя на хората, които да получат енергийни помощи, увеличаване на минималната заплата, помощ за малките и средните предприятия чрез Българската банка за развитие, въвеждане на швейцарското правило за пенсиите от 2014 г.

Тя добави, че сред мерките е изработване на нов Изборен кодекс, създаване на обществени съвети към всички министерства.