Вероятно външният министър е гледал интервюто на президента Георги Първанов пред bTV рано сутринта днес, тъй като коментарът му е публикуван няколко часа по-късно, предаде БГНЕС.

Десетки харесват написаното, а под поста следва поредица от коментари. Някои споделят, че днес нямат чувство за хумор, а други съветват „авджийчето" да си гледа здравето.

"Аз бях този, който пое отговорността за редица непопулярни мерки за модернизацията на армията. Дадох старт на идеята за американските бази в България", заяви сутринта държавният глава и добави, че когато става дума за отговорност, я поема.
"Против съм да изграждаме армия за износ. В криза трябва да пестят всички министерства и ведомства. Армията е секторът, който най-много пострада", уточни Първанов.

Той научил от медиите, че фрегатата "Дръзки" заминава за Либия и това не било първият случай, когато има "пренебрежение към президента".

"Българската позиция изглежда объркана, защото от страна на премиера бяха изложени две противоположни твърдения в рамките на един ден. Муамар Кадафи без съмнение трябва да си ходи, аз съм един от най-радикалните в това отношение. Недоумявам от това, че идват объркани послания от страна на съюзниците. Ако Кадафи бъде отстранен, това не гарантира автоматически мира. Мисля, че на бунтовниците и на хората на Кадафи ще трябва да им бъде наложен мира", обясни Първанов.