Това съобщи гръцкото радио Скай, цитирано от "Фокус" . При бомбената експлозия в офис на седмия етаж на ведомството загина 52-годишният шеф на сигурността Георгиос Василакис.

Разследването на антитерористите е насочено към начина, по който пакетът с бомбата е достигнал до седмия етаж на министерството, както и коя организация стои зад нападението. По думите на говорителя всички вещи и подаръци са преминавали през сканиращи устройства, които са работели нормално вчера, но въпреки това ще бъдат проверени от специалисти. Полицията все още няма сигурни данни за избухналия предмет и за използвания взривен материал.

Целият държавен и политически елит на Гърция осъди кървавия атентат, съобщи електронното издание на гръцкия вестник „Експрес”. Георгиос Василакис загина, след като бомбата избухна в ръцете му при отварянето на колета. Министърът за защита на гражданите Михалис Хрисохоидис, който се е намирал само на няколко метра от взрива заяви, че е загубил близък приятел и сътрудник, а бомбата е била предназначена за самия него. Хрисохоидис каза още, че убийците ще бъдат изправени пред правосъдието, а борбата срещу тероризма ще продължи.

Премиерът Георгиос Папандреу, който веднага посети мястото на взрива, заяви, че терористите не са постигнали целта си и, че правителството, обществото и гражданите не могат да бъдат сплашени.