От Областната дирекция на МВР във Велико Търново съобщиха, че около 7.50 часа сутринта 39-годишният Велков видял на автогарата в Свищов младата жена, която чакала автобус. Той се е представил за служител на столичната полиция и поискал да извърши проверка, защото имал информация, че тя носи у себе си наркотици. Деси я заплашил, че ако откаже, ще бъде задържана и отведена в районното полицейско управление.

Друга жена, която била в района на автогарата, се усъмнила в него и се е обадила в полицията. На мястото бил изпратен автопатрул, който задържал Велков. Срещу него вищов е започнато бързо производство за извършване на действия на длъжностно лице, каквото той не е.

Деси, който е родом от град Искър, Плевенско, многократно е осъждан за измами, принуда, блудства, побои. Има общо 19 присъди. През 2004 г. той получи 4 години затвор, които излежа в затвора в Кремиковци. Мнимият лечител обикаля от години из различни градове в страната, пуска обяви за набиране на млади момичета с предложение да станат секретарки на екстрасенс. "Одобрените" обаче след това се превръщат в жертви - Деси ги е удрял, опипвал, а някои дори насилвал.
Миналото лято той бе задържан, след като пуснал обяви в три от най-тиражните гръцки вестници, че фирма търси преводачки от български на гръцки. Подвизавал се под гръцко име.