“Всеки по-дълъг процес дава възможност да се въздейства на определени свидетели и по този начин да бъдат създадени предпоставки за опорочаването на делото. Страхът също съпътства всеки свидетел и затова трябва да има бързо правораздаване и осъдителни присъди, когато се докаже вина.”
Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по отношение на свидетеля Тодор Павлов, чиито нови твърдения дадоха повод за коментари, че ще има обрат на делото.

“Поведението на този свидетел, който е дал тези показания в процеса на разследването, по начина, по който излезе от залата и си бе прикрил лицето, разберете за какъв морал става дума и какво трябва да направиш, за да дадеш две противоположни мнения по темата”, възмути се Цветанов, цитиран от "Труд".

Подобен коментар направи и говорителката на Софийска градска прокуратура Маргарита Немска.
"Поведението на свидетеля, който избяга целият покрит, завит говори, че или има упражнен натиск или са му предложени някакви облаги, за да бъде мотивиран да отхвърли тези показания", заяви магистратката.

Още вчера тя заяви, че в никакъв случай не може да се каже, че обвинителната теза се проваля, защото съдът трябва да вземе под внимание първите показания на Павлов. Немска дори допусна срещу него да бъдат повдигнати обвинения за лъжесвидетелстване, защото твърденията му са повторени при четири разпита.

На вчерашното съдебно заседание по делото и втори свидетел не потвърди първите си показания. Бизнесменът Добромир Нейков - основен строител на социалния дом в Стара Загора, заради ремонта на който Масларова и останалите са обвинени за присвояване на 11 млн. лв., заяви, че сградата е била в ужасно състояние и това е наложило използването на повече пари. 

“Преди да започнем ремонта, се натъкнахме на много неприятни изненади. Подовата й конструкция беше наклонена, а като перфорирахме покрива, от него като дъжд започна да тече ръждива вода. Ако сградата беше останала в този вид, щеше да стане опасна. А сега е много хубава и полезна за гражданите”, разказа управителят на фирма “Байер-Н”.
Той подчерта, че е плащал на работниците си почти двойна надница - по 90 лв., за да строят качествено.

“Ние доставихме мебели за социалния дом. Договорът ни бе на обща стойност 1 070 000 лв. Изпълнихме всичките си ангажименти и парите ни бяха преведени по банков път”, свидетелства пък Николай Загоров, изпълнителен директор на “Мела” ООД.

Прокурорът по делото - Калин Софиянски, обаче коментира, че експертиза е установила, че стойността на мебелите е едва около 350 000 лв.