Екипи на "Електроенергиен системен оператор" работи през целия ден до отстраняване на авариите на електропроводи в страната. Аварирали са електропроводи, захранващи подстанции "Северни Родопи" и "Ардино". 72 села и махали около Велико Търново и Елена са без ток, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В Чепеларе днес бе обявено бедствено положение, съобщиха от  общинската администрация. Втори ден градът бе без електрозахранване, а в отделни квартали е прекъснато и водоснабдяването. Туристи напускаха хотелите в Чепеларе в разгара на скисезона заради проблемите с електричеството и водоснабдяването, съобщиха от хотелиерското сдружение. Чепеларе бе без ток заради авария, причинена от паднало върху електропровод дърво.

След двудневни усилия на пътните екипи трасето Смолян-Мугла е проходимо за автомобили с висока проходимост, но задължително с вериги. Повече от 48 часа продължи работата по разчистване на трасето, блокирано от 130 см. преспи. Микробусът, возещ пътници от линията Смолян- Мугла вече може да се прибере в селото.

С прекъснато електрозахранване са и село Проглед и курортът Пампорово.

В Пловдивска област проблеми с тока имат град Лъки, както и селата Павелско, Орехово, Бор, Извор, Дедево, Бойково, Чурен, Скобелево и западният квартал на Първенец. Без ток е и село Ночево.

Проблеми с електрозахранването има и в Пазарджишко - в градовете Батак, Сърница, няколко почивни станции, горско стопанство „Ракитово", Цигов чарк, както и село Дорково.

19 села във Врачанско са без ток. В село Нефела има 11 паднали електрически стълбове. Хората там нямат и вода заради станала авария на ВиК мрежата. В община Роман е обявено бедствено положение. Има скъсан далекопровод и всички населени места, без селата Синьо бърдо и Курново, нямат ток вече втори ден.

Екипи на ЧЕЗ от Враца, Монтана и Видин възстановяват електрозахранването в региона. 10 пъти са излизали екипите на "Гражданска защита" - Враца в последните 24 часа, основно по сигнали за отстраняване на счупени клони и бедстващи автомобили и пътници. Автомобилите са предимно по пътя за "Леденика". 13 екипа продължават работата си, за да възстановят електричеството на 50 села в Габровско. Постепенно обстановката в общината се нормализира, но последиците от 20-часовия обилен снеговалеж в съботния ден са сериозни, информираха от общинския съвет за сигурност в Габрово. Хляб и хранителни продукти са били доставени на всички бедстващи населени места, автомобилите не са успели да пробият пътя до две села - Мрахори и Прахали.

Електрозахранването в "Боровец" е възстановено, съобщава сайтът на курорта. Ски зони "Ястребец" и "Ситняково" ("Боровец Център") са отворени и обслужващите ги лифтове работят. От ЧЕЗ са предупредили, че все още ситуацията не е напълно овладяна и може да има временни прекъсвания.

В Ловешка област без община Летница 33 селища са без ток поради скъсани електропроводи и паднали стълбове ежкия мокър сняг. Най-много селища без ток са в общините Тетевен и Угърчин. Навсякъде работят аварийни групи. По думите на Дуцолов до края на деня ще бъде възстановено електрозахранването първо до трафопостовете, а след това и до всички абонати.

Продължава работата на почистващата техника на пътя до хижа "Стражата", община Етрополе, където се намират 48 души. Машините са на около километър от хижата.

Четири аварийно-спасителни екипа на пловдивската пожарна разчистват пътища в Родопите от паднали дървета и клони, съобщи говорителят Георги Кунев. Един от тях работи по пътя Пловдив - Дедево, а останалите три - по пътя за хижа Бряновщица. В хижата са настанени около 40 гости, над 10 от които - деца, съобщи управителят. Няма ток, а снегът на места достига 1.20 метра. Групата засега има провизии.

140-те деца от Варна, които вчера бяха блокирани на „Копривките", благополучно са били свалени с автобуси. С джипове са били свалени и децата, които са били настанени в хотел на Стъкларския завод.

20 души са блокирани в хижа "Химик", разположена на "Предела", на 2 километра западно от Прохода на Републиката, информираха от полицията. Туристите чакат снегопочистваща техника, за да могат да се приберат по домовете си. Хората не са в бедствено положение, но на този етап е трудно да се каже кога техниката ще пробие път до тях.