42-годишната Фани получи условна присъда - една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, а съпругът й беше осъден условно на две години лишаване от свобода със същия изпитателен срок.

44-годишният Стоян Г. се е признал за виновен в извършването на двете престъпления. Той се е занимавал с трафик на жени през граница с цел да бъдат използвани за развратни действия и пране на пари.

Освен това в периода от 2008 г. до 2011 г. у нас, в Швеция и в Германия се е разпореждал със средства на обща стойност 9580 лева, които са били придобити от проституцията.

Съпругата му Фани пък се е признала за виновна в това, че е получила 10 496 лева, за които е знаела, че са от трафик на проститутки. Парите получавала от мъжа си, който ги изпращал от Германия и Швейцария. По сметките й постъпвали и пари от Норвегия, изпращани от чужденец.

Добричкият окръжен съд постанови двамата да платят в полза на държавата придобитите от престъплението суми, съответно 10 496 лева и 9580 лева.

Двамата съпрузи са сред общо седем души, разследвани от Окръжната прокуратура за трафик на жени с цел проституция и пране на пари, придобити от престъплението. Две жени от тях вече бяха осъдени от Окръжния съд в Добрич.