Петър Тодоров – на 50 години и Христо Стефанов – на 49 години, от София, се удавиха в Черно море след като се притекоха на помощ на децата, но мъртвото вълнение ги отнесе.

На 20 юли двамата мъже, които били на плажа "Липите" край село Синеморец, чули виковете на давещи се деца и влезли в морето, въпреки силното вълнение "сологан", което е било между 2 и 3 бала.

Мъжете успели да спасят децата, но мъртвото вълнение ги отнесло навътре в морето и те се удавили.

Вчера изплува тялото на удавилото се в Дунав момче в същия ден, когато загинаха и двамата спасители край Синеморец- 20 юли, Илинден.

16-годишният Рашид и по-малкият му брат Айхан били отишли заедно с майка си на неохраняемия плаж в Русе да се разхладят, въпреки забраната. Момчето е изчезнало във водите на Дунав, опитвайки се да спаси майка си. Произшествието станало около 15.40 ч. на "Конския плаж" под хотел "Рига".
Според очевидци майката била във водата, когато започнала да вика за помощ. Синът й се хвърлил да я спасява, но преди да стигне до нея, изчезнал във водите.
35-годишната жена била извадена от спасители на брега и транспортирана с кола на "Спешна помощ" в русенската болница. Катер на "Гранична полиция" издири тялото на момчето.