Целта е отстраняване на съществени процесуални нарушения в процеса срещу украинеца, обвинен за неуспешния опит за покушение срещу Алексей Петров.

В определението апелативните съдии приемат, че констатациите на Софийски градски съд са правилни, а протестът на прокуратурата и частната жалба са неоснователни.

Констатираното от съдията-докладчик несъвършенство при изготвянето на обвинителния акт несъмнено следва да се третира като съществено нарушение на процесуалните правила, защото може да доведе до ограничаване на правата на страните в съдебното производство, пише още в определението на САС.

Заключението на прокуратурата, че Логвиненко е замесен в случая, е необосновано и декларативно, смятат още магистратите.

На 29 октомври 2015 година бронираният "Мерцедес" на Алексей Петров беше обстрелван с два гранатомета от двама души в столичния квартал "Кръстова вада". Бившият съветник в ДАНС оцеля невредим, защото снарядите не се взривиха.

През февруари тази година прокуратурата обяви, че е задържан организаторът - 47-годишният украинец Логвиненко, който има бизнес у нас, а като извършители чрез Интерпол се издирват още трима негови сънародници. Според обвинението той им е обещал 200 000 евро.