Соченият за ръководител на групата "Октопод" Алексей Петров беше днес в Националната следствена служба с двамата си адвокати - Васил Василев и Ина Лулчева, за да се запознае с конкретни детайли от обвинението, съобщиха БТА и "Фокус".

Василев обясни, че обвинението срещу клиента му остава същото, но са вписани номерата на законно притежаваните оръжия на всички обвиняеми по делото.
Вписани са длъжностните качества на Алексей Петров в ДАНС и на другите обвиняеми като ръководители на различни фирми.

Самият Алексей Петров заяви по-късно пред журналисти, че срещу него няма нищо ново. Всичко е измислено, скалъпено, изфабрикувано и аз се разхождам, защото нямам друга работа, коментира бившият сътрудник на ДАНС и уточни, че премиерът Борисов бил принуден да даде ход на делото, цитиран от "Фокус".

По никакъв начин не съм възлагал политически поръчки на прокуратурата, отговори Петров на въпрос дали постоянното му призоваване в следствието има общо с предизборната кампания за президент. Той обаче обвини за пореден път прокуратурата, че отдавна изпълнява такива политически поръчки.
"Прокуратурата и отделни поръчкови служители на МВР тормозят всевъзможни граждани и ги карат да се подписват под готови текстове с показания. В МВР работи специален отдел, който се занимава с това", обясни Петров.

Според него вътрешният министър Цветан Цветанов трябва да признае за неща, които са се случили през последната година и половина.
„Той и премиерът Борисов с моето дело вдигнаха една димна завеса, зад която трябваше да се облагодетелстват от властта. Г-н Цветанов извърши най-малко 5 престъпления пред очите на обществото и лишиха чрез контрабандните канали държавния бюджет с 2-3 милиарда”, заяви Петров.