Защитата му - адвокатите Нина Лулчева и Васил Василев, поискаха да не се дава ход на делото и то да се върне на прокурора заради противоречия и липси в обвинението, предаде Дарик радио.

В обвинителния акт се посочва, че единствената цел на сключения договор е да бъде улеснен Петров като посредник. В договора е посочено изначално, че волята на страните е да няма сделка, обясни Лулчева и заяви, че в този случай няма как тази сделка да е неизгодна, защото практически сделка няма.

Договорите са сключени само за да се улесни присвояването на парите, настояха обаче от обвинението.

Съдът прецени, че обвинителният акт отговаря на изискванията.

И тримата обвиняеми - Алексей Петров, Теодор Дечев и Явор Джиев, заявиха, че не разбират обвинението и не се признават за виновни.

Дечев каза, че описаното в обвинението е нормална бизнес дейност, а самият Петров заяви, че случилото се е пример за предприемачество в България.

По делото са призовани 17 души - свидетели и вещи лица. Един от призованите, които не се явиха в съда, е и бившият депутат и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Срещу Алексей Петров се води и друго дело - за пране на над 3,3 млн. лв.

В същото време миналата седмица Софийски градски съд за втори път прекрати и върна на прокуратурата делото за атентата срещу Алексей Петров. Подсъдим по него е украинецът Роман Логвиненко, който според прокуратурата е организирал покушението с гранатомети срещу Петров на 29 октомври 2015 г. край дома му в София. Съдът обаче отново откри нередности в обвинителния акт.