Въпреки оперативните мероприятия и процесуални-следствените действия, колата не може да бъде открита. И то точно в периода, когато бяха организирани поредните две шумно рекламирани полицейски акции "Автокрадците" и "Двойниците" за противодействие на автомобилните кражби в София, заявяват от РЗС, цитирани от БГНЕС.

Вечерта на 28 януари 2011 г. от паркомясто пред ведомственото жилище на Яне Янев бе откраднат служебният автомобил, с който той пътува. Въпреки своевременно подадения сигнал в районното полицейско управление, повече от два месеца след кражбата, резултатът е нулев.

Такъв е и резултатът от разследването на взрива пред вестник "Галерия", коментират от централата на РЗС. Още в деня на взрива Борисов каза, че оценката на ДАНС и МВР ще зависи от разкриването на виновните за атаката срещу редакцията на изданието. До ден-днешен не само, че извършителите не са открити, но дори не е обявено официално какво е взривното устройство. За РЗС е абсолютно неразбираемо как МВР, чиито бюджет нарасна многократно с цел оптимизиране на дейността, а принципалът му използва всяка публична изява, за да се хвали как бори престъпността, не може да открие служебния автомобил на лидер на парламентарно представена партия и извършителите на терористичен акт срещу свободата на словото. Очевидно е, че целта и на двете престъпления е грубо сплашване и напомняне, че този, който говори истините за властта, трябва да се страхува за сигурността си, казват още от РЗС.

За нас вече няма никакво съмнение, че взривът и кражбата на автомобила са организирани от един и същ център, управляван от ДАНС и Цветан Цветанов, чиято основна задача е налагането на повсеместен контрол, смразяване на всяко несъгласие и потулване на истината за мутро-милиционерското и корумпирано управление на ГЕРБ, посочиха от РЗС.

Преди време, малко след взрива пред в. "Галерия" пък премиерът Бойко Борисов намекна, че зад взрива пред редакцията на в. "Галерия" стои РЗС.