Катарската сателитна телевизия Ал Джазира съобщи, цитирана от ИТАР-ТАСС, че по-голямата част от жертвите са деца, които са играели по време на мюсюлмански празник Айд ал адха (Курбан байрам). Тя не посочи конкретни числа. Опозиционни активисти споменаха първоначално за голям брой убити. Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи за десетки загинали и ранени, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

Бомбата избухнала близо до импровизирана детска площадка, направена специално за големия мюсюлмански празник. Няколко сгради са понесли щети. Сирийската държавна телевизия приписа нападението на терористи, както режимът в Дамаск нарича официално бунтовниците. Нападението бе извършено в южния сунитски квартал на Дамаск Даф аш Шок, отбелязва Ройтерс. Неговите жители участват активно в бунта срещу президента Башар ал Асад. Съседният квартал Нисрин е населен преобладаващо с представители на алауитското шиитско малцинство, към което принадлежат по-голямата част от високопоставените членове на режима и самият Асад.

26 души са били убити днес в Сирия според временни данни на опозиционни активисти въпреки договореното прекратяване на огъня по време на празника Айд ал адха, предаде ИТАР-ТАСС. Броят на жертвите все пак е значително по-нисък от вчерашния ден, когато насилието в страната взе 99 жертви. Сирийската армия обяви, че е принудена да се намесва в резултат на нарушения на прекратяването на огъня в цялата страна от въоръжени групи.
11 войници бяха ранени при атентат с кола бомба на контролно-пропускателен пункт в южната провинция Дераа. Ислямистки групировки дадоха по-рано да се разбере, че няма да спазват обявеното прекратяване на огъня.