Такова предложение отправи по-рано тази седмица президентът на Израел Шимон Перес при визитата си в страната ни. 

Но въпросът не стои къде ще се провеждат тези преговори, а дали израелската страна е готова за тях или не е, коментира на пресконференция ал-Мадбух, цитиран от БТА. Не може да има преки преговори между нас и израелците, докато израелската страна не признае като основа за тях решенията на международната законност и резолюциите на ООН, добави той.

Посланикът отбеляза, че Израел всеки ден продължава строителството на селища, на разделителната стена и арестуването на палестинци.
В часовете, през които Шимон Перес беше в България, в Източен Ерусалим бяха разрушени повече от 10 жилища на палестинци - това беше точно в момента, в който той говореше за мир, повече от 7 палестинци бяха арестувани в различни части на Западния бряг, не престана строителството на стената, посочи дипломатът.

Визитата на президента на Палестинската власт Махмуд Абас в България е била още една крачка към укрепването на двустранните отношения. Приветстваме всякаква роля на българската страна или на която и да е друга, която би могла да подтикне Израел към спазване и прилагане на решенията на международната законност, каза още посланикът.