Газовата връзка между България и Гърция е от съществено значение за енергийната диверсификация на България, тъй като към момента страната е зависима от доставките на природен газ през Украйна.
България смята да построи работеща реверсивна връзка с Гърция, която може да доставя 2 милиона кубически метра гориво.

Двамата са обсъдили и възможностите за свързване на електромрежите "по един по-ефективен начин". Чака ни един общ енергиен пазар през 2015 година - не е необходимо да чакаме до последния момент. България изнася ток за Гърция и това е в наш интерес, каза Росен Плевнелиев пред български журналисти в Атина.

До края на годината правителствата на България и Гърция ще се съберат на съвместно заседание, обяви още Росен Плевнелиев.  Днес и утре ще се проведат и разговори с търговски и индустриални организации за задълбочаване на сътрудничеството.

С президента Папуляс имахме изключително плодотворни и приятелски разговори, заяви Плевнелиев по време на съвместно им изявление с държавния глава на Гърция Каролос Папуляс.

Скъпи приятели, кризи е имало, има и ще има. Но отвъд кризите остават големите постижения на един народ и една държава. На една държава, която е люлка на европейската цивилизация, една държава и един народ, които дадоха на света демокрацията, математиката, философията, човешкото знание. Отвъд кризата остава и нашето приятелство. Солидарността, сътрудничеството, приятелството между два достойни, близки народа. Отвъд кризата остава бъдещето, което заедно ще изковем на една просперираща Югоизточна Европа със силен глас в Европа, каза още в речта си Плевнелиев.

Гърция смята за изключително важно насърчаването на българо-гръцкото сътрудничество във всички големи енергийни проекти. Това пък заяви Каролос Папуляс.