Той пристигна в швейцарския курорт за участие в Световния икономически форум.

На въпрос на български журналисти как ще коментира вота на недоверие, който, очаквано, не мина, премиерът отговори:

"Никой не е и мислил, че ще мине. Но да се подбере времето, когато сме най-много заети, когато единият ден 10 министри, другият ден 13 министри водят съвети по председателството, и през минути ми звънят, за да консултираме това, което се прави...действително имахме много работа.

А те (БСП - б.р.) знаеха, че това е един начин да ни изложат. Аз винаги съм бил за обединена нация, бил съм винаги политиците да бъдем по-възпитани, ако щете, не можех да участвам в подобно нещо. На тези, които викаха "страхливци" и какви ли не обиди, отивайки там, аз щях да им отговоря, а съм възпитан човек и по-добре още няколко месеца да изчакаме да мине председателство".

Все пак той благодари "на колегите, които са подкрепили вота".

"Не искам да влизам в тази тема, но сега в срещите ми, които проведох и с Полша, и със Зоран Заев, и с Вучич, е ясно, че темата "Западни Балкани" вече е приоритетна. Имаме шанс да направим модел, от който другите държави да се поучат", каза още премиерът в Давос.

"Потвърждават се думите ми, че всички разумни хора трябва да направим необходимото да успокоим обстановката. С Ердоган се чухме за срещата, която подготвяме и в която да подготвим и следващия кръг от преговори за новото споразумение с Турция за бежанците. Мисля, че ние вървим по нашата програма и то успешно", добави Борисов.

Той коментира и спорната Истанбулска конвенция.

(Очаквайте подробности)