"Преди два дни в България беше на посещение турският министър-председател Ердоган. То беше прикривано до последния момент. Турция дължи 10 млрд. долара на България. Сега Ердоган беше скрит от сегашното правителство и това беше груба грешка", каза от парламентарната трибуна в деня на обсъждането на вота за недоверие за здравната политика на кабинета лидерът от "Атака", цитиран от "Фокус".

По думите на Сидеров нито един министър-председател няма право да говори от името на България.
"Атака" никога не е подкрепяла кандидат-членството на Турция в ЕС, не подкрепя и никога няма да го подкрепи. Смятам за груба грешка изявленията, в които се чуха, че България подкрепя членството на Турция в ЕС", разгневи се Волен Сидеров.

Такава подкрепа недвусмислено изрази премиерът Бойко Борисов.

Според Сидеров в политиката трябва да се правят компромиси, но е грешка да се правят такива по посока Анкара.
"Повече министър-председател на Турция не бива да бъде посрещан с прегръдки и целувки. Тази грешка, която направихме, е един ясен, черен сигнал", заяви той.
„Другата грешка, която беше направена, е, че въпросът с тракийските имоти бил решен. Къде е министърът Божидар Димитров? Ти ли даде този грешен съвет на премиера?”, попита лидерът на "Атака".

Той каза още, че геноцидът на тракийските българи никога няма да бъде забравен и никой няма право да си прави игра с кръвта на нашите деди и прадеди. По повод изявлението, че въпросът с тракийските българи е решен, Сидеров каза: „Ще предизвикате нещо, което ще ви свали от власт, ако не се коригирате, г-н министър-председател”.

Зам.-председателят на ДПС Лютви Местан реагира остро на изявлението на Сидеров.
"Това е поредно политическо изстъпление", заяви Местан. По думите му никога в 20-годишната история на българския парламентаризъм от трибуната не са отправяни толкова директни обиди по адрес на премиер на друга държава.

Депутатът от РЗС Тодор Великов заяви, че от партията му са шокирани от начина, по който се води днешното заседание и заради това, че в залата са допуснати хора, които са превърнали заседанието в цирк, визирайки депутатите от „Атака”.

От ВМРО пък реагираха заради факта, че народните представители от "Атака" влязоха в пленарна зала с черни тениски с надпис "Атака" казва: Не на Турция в ЕС", копиран от кампанията на ВМРО „Не на Турция в ЕС”. Според "войводите" това е политическо търгашество и опит за натиск върху правителството. От партията питат къде беше Волен Сидеров преди два дни, когато турският министър-председател Ердоган беше в София.
„Задаваме си въпроса дали днешната артистична проява не е продиктувана от елементарен опит за политически рекет по време на обсъждането на вота на недоверие към правителството", се казва в декларация на ВМРО.